maart 2017

Meer dan 12.000 hectare ruimtelijk bedreigde bossen extra beschermd

31/03/2017
Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 31 maart 2017, beslist om 12.262 hectare ruimtelijk bedreigde bossen bijkomend te beschermen.

Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 31 maart 2017, beslist om 12.262 hectare ruimtelijk bedreigde bossen bijkomend te beschermen.

Concrete maatregelen goedgekeurd om Beleidsplan Ruimte Vlaanderen uit te voeren

24/03/2017
Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 24 maart 2017, diverse decreten in de ruimtelijke ordening definitief gewijzigd zodat de verdere inname van open ruimte wordt stopgezet.

Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 24 maart 2017, diverse decreten in de ruimtelijke ordening definitief gewijzigd zodat de verdere inname van open ruimte wordt stopgezet.  De Vlaamse regering had deze wijzigingen in november 2016 reeds principieel goedgekeurd en de Raad van State had in februari 2017 advies uitgebracht.

25 scholen krijgen een groene speelplaats

22/03/2017
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, werkt aan een innoverende benadering van de schoolspeelplaats: een gevarieerde en multifunctionele plek, waar plaats is voor groen en natuur, die leerlingen uitdaagt en boeit, waar ieder z’n plekje vindt en kan groeien.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, werkt samen met Cera, GoodPlanet en KBC aan een innoverende benadering van de schoolspeelplaats: een gevarieerde en multifunctionele plek, waar plaats is voor groen en natuur, die leerlingen uitdaagt en boeit, waar ieder z’n plekje vindt en kan groeien.

Bemiddeling tussen Tiense Suikerraffinaderij en boeren leidt tot akkoord

16/03/2017
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, meldt dat de bemiddeling tussen Tiense Suikerraffinaderij en de boeren tot een akkoord heeft geleid.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, meldt dat de bemiddeling tussen Tiende Suikerraffinaderij en de boeren tot een akkoord heeft geleid.

De Europese regelgeving bepaalt dat bietentelers en bietenverwerkende ondernemingen voorafgaand aan het teeltseizoen een sectoraal akkoord moeten sluiten. Dat akkoord vormt de basis voor de leveringscontracten tussen individuele telers en de suikerfabrieken.