januari 2017

216 miljoen euro investeringen in waterkwaliteit en waterbeheersing

26/01/2017
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft 153 projecten in Vlaanderen goedgekeurd voor de noodzakelijke uitbouw van de gemeentelijke rioleringsinfrastructuur.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft 153 projectenin Vlaanderen goedgekeurd  voor de noodzakelijke uitbouw van de gemeentelijke rioleringsinfrastructuur. Het gaat om eeninvestering van maar liefst 216 miljoen euro. Niet alleen voor de waterzuivering en de verbetering van de waterkwaliteit, maar bijvoorbeeld ook in tijden van overvloedige neerslag, bewijst een goed onderhouden rioleringsstelsel zijn nut.

De minister gaf prioriteit aan volgende projecten:

Omgevingsvergunning van start op 23 februari

20/01/2017
Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag de implementatie van de omgevingsvergunning op 23 februari 2017 goedgekeurd.

Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag de implementatie van de omgevingsvergunning op 23 februari 2017 goedgekeurd.

De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning, en vanaf volgend jaar de sociaal-economische vergunning. De omgevingsvergunning komt er als antwoord van de Vlaamse Regering op de vraag naar vlottere procedures. Het nieuwe instrument moet ook leiden tot meer rechtszekerheid en betere besluitvorming.

Bosbehoudsbijdrage verhoogd tot 3,5 euro per vierkante meter

20/01/2017
Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 20 januari 2017, beslist om de bosbehoudsbijdrage te verhogen tot 3,5 euro per vierkante meter.

Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering  vandaag, vrijdag 20 januari 2017, beslist om de bosbehoudsbijdrage te verhogen tot 3,5 euro per vierkante meter.