juni 2016

Milieuvergunning voor nv Uplace

23/06/2016
In januari 2016 heeft de Vlaamse Regering het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Afbakening van het Vlaams Strategisch gebied rond Brussel (VSGB) en aansluitende open ruimtegebieden - cluster C3 - Reconversiegebieden Vilvoorde - Machelen' definitief vastgesteld.

In januari 2016 heeft de Vlaamse Regering het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Afbakening van het Vlaams Strategisch gebied rond Brussel (VSGB) en aansluitende open ruimtegebieden - cluster C3 - Reconversiegebieden Vilvoorde - Machelen' definitief vastgesteld. Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet onder andere in de realisatie van een bedrijventerrein, een woonwijk, een ziekenhuis en het belevingscentrum Uplace.

7.000 voetbalvelden spelplezier beschikbaar tijdens deze zomer

22/06/2016
Joke Schauvliege, Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de jaarlijkse lijst van de zomerspeelzones in Vlaanderen bekendgemaakt tijdens een plaatsbezoek aan de speelzones ‘Demerbroek’ in Werchter en ‘Ter Heide’ in Rotselaar.

Joke Schauvliege, Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de jaarlijkse lijst van de zomerspeelzones in Vlaanderen bekendgemaakt tijdens een plaatsbezoek aan de speelzones ‘Demerbroek’ in Werchter en ‘Ter Heide’ in Rotselaar. Beiden liggen dicht bij de dorpskernen en geven ruimte aan kinderen, jeugdbewegingen en gezinnen om in de vrije natuur te spelen en te wandelen.

De lijst en bijbehorende kaart kan men raadplegen op : www.natuurenbos.be/spelen

Eerste Vlaamse hondenfokkersverenigingen officieel erkend

20/06/2016
Vlaams minister Joke Schauvliege heeft een erkenning verleend aan de Vlaamse Fokkerijcommissie KMSH vzw en aan het Nationaal Verbond van Belgische Kynologen vzw.

De voorbije jaren kwamen de vernauwde genetische diversiteit en de erfelijke aandoeningen bij sommige hondenrassen vaak in de actualiteit.  De problemen zorgen in de eerste plaats voor veel leed bij de dieren zelf, maar evenzeer bij hun baasjes. Kopers van een schattige pup zien hun trouwe viervoeter na verloop van tijd lijden en krijgen in sommige gevallen te maken met onvoorziene en hoge dierenartskosten.

Eenvoudigere regels voor meer energie-efficiëntie bij renovatie

10/06/2016
Minister van Energie Bart Tommelein en minister van Omgeving Joke Schauvliege maken energiezuinig bouwen en renoveren makkelijker.

Minister van Energie Bart Tommelein en minister van Omgeving Joke Schauvliege maken energiezuinig bouwen en renoveren makkelijker. “Om onze doelstellingen hernieuwbare energie te halen tegen 2020 moeten we én meer hernieuwbare energie opwekken én ons totaal energieverbruik verminderen”, zegt Bart Tommelein. “We maken de regels om woningen te renoveren daarom eenvoudiger”, aldus Joke Schauvliege.

12.500 hectare waardevolle bossen beschermd

03/06/2016
Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 3 juni 2016, beslist om 12.500 hectare ruimtelijk bedreigde bossen te beschermen.

Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft de Vlaamse regering vandaag, vrijdag 3 juni 2016, beslist om 12.500 hectare ruimtelijk bedreigde bossen te beschermen.

Van de 185.000 hectare bossen in Vlaanderen heeft 65.000 hectare een andere ruimtelijke bestemming: bouwgrond, industriezone, recreatiegebied …. Dergelijke bossen zijn dus zonevreemd, omdat zij niet gelegen zijn in bosgebied, natuurgebied, natuurreservaat of andere groene gebieden, zoals parkgebied.

300.000 euro voor de inrichting van volkstuinen met aandacht voor jongeren en welzijnssector

02/06/2016
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, trekt in 2016 een budget van 300.000 euro uit voor een nieuwe projectoproep voor volkstuinen. De nieuwe oproep zal speciaal aandacht schenken aan jongeren en de welzijnssector.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, trekt in 2016 een budget van 300.000 euro uit voor een nieuwe projectoproep voor volkstuinen. De nieuwe oproep zal speciaal aandacht schenken aan jongeren en de welzijnssector.  Om die reden ligt dit jaar de klemtoon op projecten die uitgaan van lokale besturen, scholen, organisaties en verenigingen, én die de samenwerking met jongeren of de welzijnssector centraal stellen.